Viikon idylli vko 31: Tervehdys, reipas elokuu!

02Elo

Kesän helteiden taittuessa elokuun alun viileyteen on Turku Biennaaliin oheisohjelmakin jälleen aktivioitunut. Vilkkaimman oheisohjelman jäätyä kesälomille heinäkuun ajaksi, ovat Biennaalivarttien miniopastukset pitäneet oheisohjelman liekkiä palamassa. Nyt kuitenkin on taas aika toivottaa tervetulleiksi myös touko- ja kesäkuulta tutut erikoiskierrokset ja yleisöluennot sekä koko perheen tapahtumat Taiteiden yö ja Lasten biennaalipäivä!

Museon yleisöopastukset suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ovat houkutelleet läpi kesän väkeä tutustumaan sekä museoalueen kiehtovaan keskiaikaan Aboa Vetuksessa että Turku Biennaaliin, joka on esillä Ars Novan kahdessa kerroksessa sekä Omatila-galleriassa. Turku Biennaaliin kantava teema, idylli, otettiin käsittelyyn jo keväällä sekä alkukesästä näyttelyn monipuolisessa oheisohjelmassa, joka tarjosi eri alan asiantuntijoiden pitämiä erikoiskierroksia ja yleisöluentoja.

Myös Idyllihuoneeksi valjastetun Omatila-gallerian Idylliskaala tuntuu tavoittaneen väen viikko toisensa jälkeen. Viikolla 31 skaalalla roikkuivat vanhat tutut kortit – niin erittäin idyllisiksi koetut maisemakortit että esim. avioparin sormustettuja käsiä esittävä kortti, kuin myös hieman vähemmän idyllisiksi koetut kortit talvimaisemasta. Onkin ollut ilo seurata sekä hiljaista keskustelua idyllistä korttien muodossa että nauttia kasvokkain tapahtuvasta dialogista yleisöopastuksilla ja Biennaalivarteilla kävijöiden omasta idyllistä. Vaikuttaisi, että monille kävijöille on tehnyt hyvää saada oma äänensä kuuluviin, ja monet Turku Biennaaliin teoksista ovatkin inspiroineet kävijöitä pitkiinkiin keskusteluihin oppaan kanssa, mutta toisaalta idylli on myös hämmentänyt. ”Mikä on idylli?” ja ”Voitko vähän tarkemmin selittää näyttelyn teeman?” ovat kaksi opastuksilla kesän mittaan kuultua vakiokysymystä. Aina idylli ei ole löytynyt edes näyttelyn avulla, mikä toivottavasti vain kannustaa kävijöitä jatkamaan oman idyllinsä etsintää.

Jo ensi viikolla starttaava elokuinen oheisohjelma antaa kävijöille taas mahdollisuuden avartaa käsityksiään sekä pohjoismaisesta nykytaiteesta yleisesti että idyllistä. Aboa Vetus & Ars Nova on kutsunut vieraakseen asiantuntijoita niin museoalalta, valtiotieteestä ja musiikkitieteestä kuin taidekriitikonkin roolissa työskenteleviä. Yleisöluennot ovat museossa aina maksuttomia ja erikoiskierroksillekin on jokainen tervetullut pääsylipun hinnalla.

Tervetuloa!