Turku Biennaali 2013: uutta nykytaidetta Pohjoismaista

08Tou

Turku Biennaalin 2013 avajaisia vietetään tänään 8.5. Matka on ollut pitkä: ensimmäisiä ideointipalavereja näyttelyn teemasta pidettiin jo vuoden 2011 lopulla ja alkuvuonna 2012 teemaksi valikoitui idylli. Kreikan sana eidullion tarkoittaa kirjaimellisesti pientäkuvaa ja harmonista kuvaelmaa, jonka aihepiiri liittyy luontoon ja sen kauneuteen. KoskaTurku Biennaalin 2013 kaikki taiteilijat tulevat Pohjoismaista, onkin aiheellista kysyä mikä on pohjoismaisen idyllin todellisuus?

Taiteilijoiden biennaalia varta vasten tuottamissa teoksissa kohtaamme ajatuksia idyllistä. Samalla kutsumme museokävijän pohtimaan mikä on meidän aikamme idylli ja millainen on juuri sinun idyllisi. Turku Biennaali täyttää Aboa Vetus & Ars Nova -museon molemmat näyttelykerrokset ja lisäksi Omatila-gallerian, joka on biennaalin ajan pyhitetty ajatuksille idyllistä. Idylli-huoneessa voit levähtää hetken, tutustua teemaan ja ihailla näyttelyn taiteilijoiden "perhepotrettia".

Turku Biennaalin verkkosivu kertoo sinulle uusimmat kuulumiset näyttelystä sekä tulevista tapahtumista. Täältä löydät taiteilijaesittelyt sekä biennaalin kattavan oheisohjelman, Biennaalikalenterin. Verkkosivuilla kannattaa piipahtaa pitkin kesää: mm. uutinen yleisöäänestyksen voittajasta on ensimmäisenä luettavissa juuri täältä.

Tervetuloa Turku Biennaaliin!