Tällä viikolla: Biennaalivartit, yleisöluento, erikoiskierrokset + Fashion Flea!

13Tou

Biennaalin oheisohjelma pursuilee 13.–19.5. erityisen laajana. Maanantaista perjantaihin klo 11.30 ja 16.30 Biennaalivarteissa pääsee kuulemaan oppaan johdolla 15 minuutin ajan Turku Biennaali -näyttelystä. Keskiviikkona maksuttomien yleisöluentojen sarjan avaa klo 17.30 Simo Annala Livonsaaren yhteisökylästä luennollaan Yhteisöelämä, idylli ja utopia.

Viikonloppuna museovieraita hemmotellaan taiteilijatapaamisilla: lauantaina 18.5. klo 12.15 biennaalitaiteilija Petri Ala-Maunus kertoo teoksistaan ja työskentelystään näyttelytilassa maalaustensa äärellä. Sunnuntaina 19.5. klo 12.15 biennaalitaiteilija Elina Saloranta sekä runoilija ja kirjailija Riina Katajavuori keskustelevat Salorannan videoteoksesta Aamu, josta Katajavuori on kirjoittanut myös tekstin Aamupalan salaisuus Turku Biennaali 2013 -katalogiin. Tällä näyttelyvierailulla on mahdollista kuulla kommentteja yhdestä teoksesta, taiteilijan ja kirjailijan perspektiiveistä yhtäaikaisesti.

Biennaalin "superviikon" päättää sunnuntaina Aula Cafessa klo 15–19 järjestettävä Fashion Flea -muotikirpputoritapahtuma, josta on mahdollisuus hankkia ainutlaatuisia aarteita paikallisten vaatesuunnittelijoiden, bloggaajien ja fashionistojen vaatekaapeista.